Welkom bij Dicapo

Uw zonnebril center

Levering | Terms and Conditions | Opening Hours

Zonnebril en huidkanker

Een zonnebril kan helpen bij het voorkomen van huidkanker rondom de ogen en op de oogleden. Blootstelling aan UV-straling kan leiden tot huidbeschadiging, inclusief verbranding en vroegtijdige veroudering van de huid. Wanneer de huid rond de ogen regelmatig aan UV-straling wordt blootgesteld, kan dit leiden tot de ontwikkeling van huidkanker, waaronder basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom en melanoom.

Het dragen van een zonnebril met 100% UV-bescherming kan helpen bij het verminderen van de blootstelling aan schadelijke UV-stralen rondom de ogen. Dit kan bijdragen aan het verminderen van het risico op huidkanker en andere schadelijke effecten van blootstelling aan UV-straling.

Het is ook belangrijk om op te merken dat niet alle zonnebrillen gelijke bescherming bieden tegen UV-straling. Bij het kiezen van een zonnebril is het daarom belangrijk om te zoeken naar een bril die specifiek is ontworpen om bescherming te bieden tegen UV-stralen. Dit wordt meestal aangegeven op het label of in de productbeschrijving.

In het kort, het dragen van een zonnebril met UV-bescherming kan helpen om de blootstelling aan schadelijke UV-stralen rondom de ogen te verminderen en het risico op huidkanker te verminderen. Het is daarom belangrijk om bij het kiezen van een zonnebril te zoeken naar een bril die specifiek ontworpen is om bescherming te bieden tegen UV-straling.